12 januari 2003

12 januari 2003

Na alle commotie van gisteren, nu weer een terugblik op een artiest die veel te jong overleed op slechts 53 jarige leeftijd.

Maurice Ernest Gibb (22 december 1949 – 12 januari 2003) was een Brits musicus, zanger, liedjesschrijver en platenproducer die bekendheid verwierf als lid van de Bee Gees. Hoewel zijn oudere broer Barry Gibb en tweelingbroer Robin Gibb de belangrijkste leadzangers van de groep waren, bevatten de meeste van hun albums minstens één of twee nummers met de leadzang van Maurice, waaronder “Lay It on Me”, “Country Woman” en “On Time”. De Bee Gees waren een van de meest succesvolle rock-pop groepen aller tijden.

Gibb begon zijn muziekcarrière in 1955 in Manchester, Engeland op zesjarige leeftijd bij de skiffle-rock and roll groep de Rattlesnakes, die later evolueerde tot de Bee Gees in 1958 na drie jaar in Manchester te hebben doorgebracht toen ze naar Australië verhuisden. Ze keerden terug naar Engeland, waar ze wereldwijde faam verwierven.

In 2002 werden de Bee Gees benoemd tot ridder voor hun “bijdrage aan de muziek”. Na het onverwachte overlijden ten gevolge van een hartstilstand tijdens een darmoperatie van Gibb in 2003, haalde zijn zoon in 2004 zijn onderscheiding op in Buckingham Palace.