6 januari 1996

6 januari 1996

Geen bekende overleden vandaag, dus kijken en luisteren we weer naar iemand die een paar jaar geleden is overleden: dit keer Lou Rawls, die ons alweer jaren geleden achterliet met geweldige muziek, die voor eeuwig is…

Louis Allen Rawls (1 december 1933 – 6 januari 2006) was een Amerikaanse platenproducer, zanger, componist en acteur. Rawls bracht meer dan 60 albums uit, verkocht meer dan 40 miljoen platen, en had talrijke hitsingles, met als bekendste zijn liedjes “You’ll Never Find Another Love like Mine” en “Lady Love”.

Daarnaast werkte hij als film-, televisie- en stemacteur. Hij won ook drie Grammy’s: alle drie voor Beste Mannelijke R&B Vocale Prestatie.

In 2004 werd longkanker bij hem vastgesteld en het jaar voor zijn dood werd ook hersenkanker bij hem geconstateerd.