16 januari 2012

16 januari 2012

Jimmy Castor

James Walter Castor (23 juni 1940- 16 januari 2012) was een Amerikaanse funk, R&B, en soul muzikant. Hij heeft zang, saxofoon en compositie op zijn naam staan. Hij is vooral bekend van nummers als “Bertha Butt Boogie”, en de grootste hitsingle, million-seller “Troglodyte (Cave Man).

Cool Funk met een humoristische twist! Dat was wat Castor groot maakte… Dat en zijn magnificante Sax spel! Hij verliet zelfs The Jimmy Carstor Band in de jaren 80 om bij de Fatback Band EXCLUSIEF mee te spelen.

Luister naar de nummers zoals “It’s Just Begun” of “Hey Leroy, You Mamma Is Calling You”… Je herkent direct de invloed die deze man heeft gehad op de Hip Hop, met alle samples die gebruikt worden uit zijn muziek.

Castor overleed aan hartfalen op 16 januari 2012 in Henderson, Nevada.

Maar ik heb toch de voorliefde voor de 7″ single die ik al decennia koester: